Methode

Driven by data

Om een succesvol product te ontwikkelen, is het van belang om zuinig om te gaan met de resources die beschikbaar zijn. Data is een belangrijke sleutel tot het toetsen van aannames en het nemen van beslissingen. We meten het gebruik van onze producten en alle processen hier omheen.

AARRRR

MPO Ventures maakt gebruik van het AARRR model. Dit metrics model brengt in 5 stappen duidelijk in beeld hoe klanten zich gedragen. De AARRR funnel is ontwikkeld door Dave Mcclure, een ware guru in de startup wereld. Hij is ook bekend als oprichter van het wereldberoemde 500 startups programma.

Feitelijk bestaat de funnel uit 5 kanalen:

  • Acquisition ⇒ Hoe vinden gebruikers ons?
  • Activation ⇒ Hebben ze een positieve eerste ervaring?
  • Retention ⇒ Komen gebruikers terug?
  • Revenue ⇒ Hoe wordt er geld verdiend?
  • Referral⇒ Verwijzen gebruikers anderen door?

Build, Measure, Learn

We bouwen duurzame online producten. Een belangrijke pijler hierin is het Lean startup model. Voor velen bekend uit het gelijknamige boek van Eric Ries uit 2011. De Build, Measure, Learn Cycle zorgt voor een continue verbetering van onze producten.

In alles wat we doen op het gebied van productontwikkeling, proberen we deze methode te hanteren. We bouwen/verbeteren onze producten en meten het gebruik hiervan. Op basis van de resultaten leren we wat werkt en wat niet. Hierna beginnen we opnieuw met bouwen en verbeteren.

Door deze manier van werken kunnen we efficiënt omgaan met de resources zoals tijd en geld die we tot onze beschikking hebben.

Diensten

Al onze ventures zijn ontstaan uit ideeën van ondernemers. MPO Ventures is een plek waar die ideeën tot leven komen. Heeft u een idee voor een product en beschikt u over de juiste kennis van de markt, maar ontbreekt het u aan de kennis om een startup succesvol te ontwikkelen? MPO Ventures maakt graag kennis met u.

Een kleine greep uit de diensten die wij kunnen leveren treft u hieronder aan:

  • Software ontwikkeling naar uw idee
  • Het helder krijgen van de problem/solution en market fit
  • Prototyping en de ontwikkeling van een MVP (Minimum Viable Product)
  • Het in kaart brengen en meten van de traction van uw startup
  • Het ondersteunen van alle bedrijfsprocessen middels onze centrale backoffice

Centrale backoffice

MPO Ventures ontzorgt op het gebied van Development, Marketing en Sales, Customer Support en Finance. Dit doen we middels een groep van gespecialiseerde medewerkers die voor alle ventures inzetbaar zijn. Door de inzet van deze medewerkers, kunnen we snel schakelen en hebben we veel kennis zelf in huis. De startups kunnen zich hierdoor volledig focussen op de groei van de onderneming zonder de 1001 zaken die je bij een normale onderneming nodig hebt. We faciliteren de business.